luni, 4 mai 2009

Dorinţe posibile?

Paradoxal, oamenii sunt capabili să îşi imagineze cele mai fantastice lucruri, dar nu şi pe cele mai banale sau simple în aparenţă.

În ultimul număr din Esquire Alexandru Mironov povesteşte cum credea în astronave pe Marte, dar nu şi în posibilitatea de a călători prin Europa doar cu buletinul.

O mărturisire cu mult mai dramatică îi aparţine lui Grigore Vieru: Dacă visul unora a fost ori este să ajungă în Cosmos, eu viaţa întreagă am visat să trec Prutul.



Un comentariu:

Unknown spunea...

Nu am mai citit nicăieri această "dorinţă" a regretabilului Grigore Vieru. M-a lăsat fără gânduri (un fel de a spune fără cuvinte) pentru o clipa... Această frază trădează durerea şi tragedia tutror basarabenilor cu sânge românesc în vene!!! Nu ştiu dacă cineva din Ţară va inţelege vreodată cum este ca trăind în ţara ta să nu poţi vorbi limba ta maternă, limbă maternă care a fost într-un asemenea hal schimonosită şi reinventată, încât să nu mai aibă nimic comun cu dulcele grai românesc. Oana, nu ştiu sigur cand ai scris acest articol, dar vreau sa-ţi spun că românii în RM sunt minoritate naţională!!!!! Şi mai sunt şi azi din cei care întreaga viaţă visează să "treacă Prutul"...