vineri, 5 septembrie 2008

Nespusele

Ce faci cu lucrurile pe care nu le poţi spune nimănui? Le vei pune în priviri şi în loc de zâmbet, le vei aşeza printre riduri sau printre firele de păr grăbite să albească. Le vei da libertatea de a te măcina în fiecare zi până când într-o dimineaţă te vei trezi că nu mai poţi şi nu mai vrei aşa. Şi fie te vei prăbuşi cu viteză fulgerătoare, fie vei găsi puterea de a lupta.

2 comentarii:

Carla spunea...

"Ce faci cu lucrurile pe care nu le poţi spune nimănui?" Le strangi undeva, nu stiu unde si astepti pana apare cineva cu destul curaj sa le treaca pe hartie, in cazul nostru -pe blog. Si le citesti apoi cand le gasesti intamplator dand "search" pe google, intr-o seara cand te simti "praf", iar pe masura ce citesti lacrimile curg suvoi si te intrebi intr-una: "oare cati oameni ca mine sunt pe lumea asta? si cine e persoana asta care a gasit curaj si a reusit sa depaseasca atatea si, mai ales, a reusit sa scrie despre ele astfel?" Poate nu ai depasit chiar tot, dar cu siguranta stai mult mai bine decat mine la capitolul "lupta cu sinele". Voiam sa iti multumesc pt tot ce am citit in seara asta. Imi cer iertare pt eventualele greseli de ortografie sau exprimare...Din pacate la capitolul exprimare stau cel mai prost. Acum ar fi trebuit, poate, sa spun: "dar voi lucra si la capitolul asta." Numai ca nu ma pot abtine sa nu ma intreb: "ce rost mai are sa pierd vremea, cand altii reusesc sa faca asta si pt mine? Nu mai bine incerc sa lucrez la alte "capitole" la care stiu ca as avea mai mari sorti de izbanda?" Vad eu ce fac...Multumesc!

Cuzubella spunea...

Eu iti multumesc pentru curajul de a fi atat de sincera cu mine. Si iti mai multumesc pentru comentariu, fiindca in felul asta mi-ai validat intr-o anumita masura scrisul, pentru ca asa am descoperit ca exista oameni ca mine, ca nu sunt singura in toata batalia asta cu sinele si ca prin scris cu siguranta voi constientiza mai bine ce mi se intampla si imi va fi mai usor.

Te asigur ca esti pe drumul cel bun, prin simplul fapt ca recunosti ca trebuie sa "lucrezi la anumite capitole". E primul pas, dar stii tu proverbul chinezesc, un drum de o mie de pasi incepe intotdeauna cu primul. Eu iti doresc succes!